حوزهiot
دستگاه های قهوه ساز می توانند پس از اینکه شما قهوه تان را میل کردید، به صورت خودکار خاموش شوند. کاربر می تواند دستگاه را طوری تنظیم کند که در وقت مشخصی از روز، به صورت خودکار روشن شود. فرض کنید که عصر شده است و شما از سر کار بر می گردید، دیگر لازم نیست سراغ روشن کردن دستگاه و درست کردن قهوه بروید؛ کافی است پس از ورود به خانه، از طریق گوشی تان دستور ساخت قهوه را صادر کنید. کمپانی سیسکو ، به عنوان یکی از بزرگ ترین تولید کننده های سخت افزار و نرم افزارهای مورد استفاده در دنیای بزرگ شبکه های کامپیوتری مطرح است.
نمونه این تعامل را میتوان در گفتگوی روزانه خود با دستیاران مجازی و هوشمند مشاهده کرد. امروزه ابزار اینترنت اشیا به ما برای تجربه یک زندگی ایمنتر، سالمتر و کارآمدتر کمک میکنند. مرکز تحقیقات مخابرات ایران (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات) پروژههایی را برای بررسی پیادهسازی فناوری اینترنت اشیاء در ایران انجام دادهاست. یکی از این پروژهها با عنوان «تدوین کسب و کار اینترنت اشیا در کشور» (از تاریخ 10 دی 1393 تا 10 خرداد 1394)، انجام شدهاست.
هواپیماهای بدون سرنشین (درنها) و سنسورها میتوانند دادههای زمانی واقعی محصولات کشاورزی، آبیاری و دام را جمعآوری نموده و با سیستمهای دیگر یکپارچه شوند. کاربرد اینترنت اشیا در تولید منجر به هزینههای پایینتر تولید و کیفیت بالاتر خواهد شد. دستگاههای هوشمند و سنسورها اشتباه نمیکنند و با دقت و بهرهوری بالا کارهای خود را انجام میدهند. برای آن دسته از تولیدکنندگان که محصولات پیچیدهای مانند اجزای هواپیما تولید میکنند، اطمینان از اتصال یکپارچه اجزا بسیار حائز اهمیت است. با استفاده از تکنولوژیهای ردیابی علاوه بر جلوگیری از هزینههای اضافی، به سرعت میتوان از اشتباهاتی که در حال وقوع است جلوگیری نمود.
شرکت مجبور است علتی را که باعث آشکار شدن اطلاعات شدهاست، تحقیق کند و سپس سیستم مبتنی بر IoT خود را ایمن تر کند. اینترنت اشیاء، دستگاهها و خودروهای مجهز به حسگرهای الکترونیکی و اینترنت را به یکدیگر متصل میکند. ایشان به صورت حرفه ای به مدت هشت سال مشغول برنامه نویسی تحت ویندوز بوده اند و پروژه های تخصصی را برای سازمان ها و ارگان های مختلف طراحی و عملیاتی نموده اند.
اینترنت اشیاء برای متصل کردن هزاران دستگاه به هم و به اشتراک گذاری داده بین آنها، از روش های مختلفی بهره می گیرد؛ دفاتر کاری و خانه ها به طور معمول برای اتصال دستگاه ها، از WiFi یا بلوتوث استفاده می کنند. گفتنی است که دو مورد یاد شده، محبوب ترین روش ها برای عملی کردن این کار هستند. علاوه بر اینها، می توان برای اتصال دستگاه های الکترونیکی از طریق اینترنت اشیاء، از شبکه LTE و فناوری های ماهواره ای هم بهره گرفت. در پارادایم اینترنت اشیاء ، بسیاری از اشیاء که ما را احاطه کردهاند، در یک یا چند فرم در شبکه قرار میگیرند.
همبستگی این دادهها میتواند بازاریابی هدفمند محصولات و خدمات را متحول کند. COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد. بر اساس سیستم تحلیلی استنادات مقالات، تاکنون برای نگارش 5 مقاله استفاده شده است.
چیزنت صنعتی یا به صورت مخفف IIoT یکی از مهمترین و پرکاربردترین زمینههای گسترش اینترنت چیزها میباشد. IIoT به معنی کاربرد این فناوری در زمینههای صنعتی و استفاده از آن به عنوان یک شبکه صنعتی هوشمند میباشد. با استفاده از IIoT در واحدهای صنعتی میتوان کلیه اشیا در آن واحد را به یکدیگر متصل کرد و یک شبکه یکپارچه برای انجام کلیه امور تبادل اطلاعات، انجام امور کنترلی و مانیتورینگ به وجود آورد. اینترنت در حال حاضر همه مردم را به هم متصل میکند ولی با اینترنت چیزها تمام اشیاء به هم متصل میشوند.
با این حال باید گفت، مفهوم " اکوسیستم " تا اواسط سال 2010، تحقق نیافت. در این سال بود که دولت چین اعلام کرد اینترنت اشیاء را در اولویت استراتژیک برنامه پنج ساله خود قرار می دهد و به مفهوم اکوسیستم اینترنت اشیاء صورت عینی و واقعی می بخشد. برای اینکه بحث ما به یک شغل نمونه محدود شود، بیایید شرکتی را در نظر بگیریم که دارای دستگاههای مبتنی بر IoT است. به عنوان مثال، دستبندهای هوشمند میتوانند اطلاعات ارائه شده مربوط به تمرین مالک را ضبط کنند. این دادهها میتواند چیزی شبیه به تعداد گامهای هر روز، مدت زمان دویدن هر فرد و ساعاتی باشد که فرد برای دویدن از خانه خود خارج میشود.
سایر ریسکها و خطرات ممکن شامل حفاظت از کلان دادههای تولید شده و دادههای ضروری که قدرت و فواید اینترنت اشیا را افزایش میدهند، میباشد که این ضرورت را ایجاد میکند در لایه طراحی سیستمهای مختلف ، تمامی موارد امنیتی را لحاظ نمود. اینترنت اشیا مانند اقیانوسی از کلان دادهها است که میتواند به شهرها برای پیشبینیهای دقیق ، ارائهی خدمات پزشکی بهموقع، تعمیرات و نگهداری ماشینآلات و به کسب و کارها با ایجاد بینش از این دادهها کمک کند. با پیشرفت اینترنت اشیا و کاربردهای رو به گسترش آن، حجم دادههایی که به وسیله محرکها و سنسورها ایجاد میشود افزایش یافته و در این امر فرصتهای زیادی برای کسب و کارها فراهم خواهد ساخت. تاکنون قریب به 30 هزار استارتاپ با تکیه بر تکنولوژی اینترنت اشیا به عنوان یکی از فناوری های اصلی خود در تولید محصولات و خدمات جدید شکل گرفتهاند.
این شبکه افراد، سیستم ها و برنامه های کاربردی را برای جمع آوری و اشتراک گذاری داده ها به هم متصل می کند. واژه اینترنت اشیاء اولین بار در سال 1999 توسط کوین اشتون در یک سخنرانی شرکت پراکتر اند گمبل (Procter & Gamble) مطرح شد. او به عنوان یکی از مدیران این شرکت سخنرانی خود را با اسلاید اینترنت اشیا آغاز کرد و ایده استفاده از چیپهای RFID در محصولات را مطرح کرد تا به این ترتیب امکان ارائه آمار لحظهای از کالاهای انبار بوجود بیاید. در همان سال و در کتاب نیل جرشنفلد از دانشگاه MIT، ایده «فکر کردن اشیا» توضیح داده شد. با اینکه در این کتاب اسمی از اینترنت اشیاء نیامد، اما یک دید کلی از آنچه IoT نام گرفته در آن مطرح شده بود. البته لازم است به این مساله اشاره شود که هرچند اولین بار کوین اشتون از واژه اینترنت اشیا استفاده کرد، اما فرآیند ارسال و دریافت داده بین دستگاهها ، نخستین بار در دهه 1970 آغاز شده بود.