سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اینترنت اشیاء

نظر

اینترنت اشیا یک شبکه عظیم از تجهیزات متصل به هم است – که همه آن ها اطلاعاتی را در مورد نحوه به کارگیری و محیط هایی را که در آن کار می کنند، جمع آوری کرده و به اشتراک می گذارند. کاربرد اینترنت اشیا در تولید منجر به هزینه‌های پایین‌تر تولید و کیفیت بالاتر خواهد شد. دستگاه‌های هوشمند و سنسورها اشتباه نمی‌کنند و با دقت و بهره‌وری بالا کارهای خود را انجام می‌دهند. برای آن دسته از تولیدکنندگان که محصولات پیچیده‌ای مانند اجزای هواپیما تولید می‌کنند، اطمینان از اتصال یکپارچه اجزا بسیار حائز اهمیت است.

در صورت مشاهده جسمی متحرک (البته حتما حساسیت را جوری تنظیم کرده بودن که با یک باد و تکان خوردن درخت ها این اتفاق نیافتد) درب قفس سگ ها باز می شد. انتظار می‌رود تعداد اشیاء متصل به اینترنت در سال 2020 ، به 50 تا {100|one hundred|a hundred} میلیون افزایش یابد. همچنین ارزش‌افزوده فعلی برآورد شده توسط اینترنت اشیا مبلغ {400|four hundred} میلیون یورو است که انتظار می‌رود تا سال 2020 این رقم به میزان 1.{8|eight} تا 2.2 تریلیون یورو افزایش پیدا کند. اینترنت اشیا در خانه های هوشمند نیز کاربرد بسیار زیادی داره . از کاربردهای اینترنت اشیا در سیستم های هوشمند در حوزه های مختلف اعم از مراکز درمانی، کشاورزی و ساختمان های مسکونی و… میشه اسم برد. در ادامه دو بخش فوق، سرور مرکزی و فضای ابری قرار دارد که امکان تحلیل، پردازش و ذخیره داده‌ها را فراهم می‌کند.

با استفاده از اینترنت اشیا مجموعه‌ای از فرصت‌ها و ارتباطات بی‌حدومرز در خانه، محل کار و سایر فضاهای شهری فراهم می‌شود. در ادامه چند مورد از کاربردهای‌های اینترنت اشیا در صنایع مختلف ارائه می‌شود. در نتیجه اتصال ابزارهای هوشمند و پلتفرم‌های مدیریتی مبتنی بر آن‌ها، مفهوم کلی «جهان هوشمند» امکان‌پذیر خواهد کرد. غالب این دستگاه‌ها بدون دخالت انسان کار می‌کنند؛ هر چند افراد می‌توانند دستور العمل ها را تنظیم و در صورت نیاز آن‌ها را تغییر دهند. به‌گفته جزایری، درحال حاضر حمایت‌هایی ازسوی مسئولان زیست‌بوم فناوری و ارگان‌های فعال در حوزه اینترنت اشیا از فعالان این حوزه صورت می‌گیرد، اما این حمایت‌ها در مقایسه با سرعت رشد این فناوری در دنیا کافی نیست.

کاربردهای اینترنت اشیاء تنها محدود به استفاده در خانه­ ها نیست. IoT می­تواند در مجموعه ­های مختلف و با اتصال دستگاه ­های بی­شمار، در حوزه­های مختلف نقش­ آفرینی کند. از تخته ­های هوشمند در کلاس­های مدرسه تا دستگاه­ های پزشکی که می­توانند علائم بیماری پارکینسون را تشخیص دهند، IoT با اتصال فیزیکی و دیجیتالی به سرعت دنیا را هوشمندتر می­کند.

اینکه به اینترنت اشیا با دید اینترنت گرا یا موجودیت گرا نگاه کنیم باعث به وجود آمدن تغییر در ذینفعان، قراردادهای تجاری، تحقیق‌ها و استانداردهای موجود خواهد شد. در طراحی معماری آن Auto-ID Center مؤسسه فناوری ماساچوست نیز مشارکت دارد. همان‌طور که گفته شد، با شیوع کرونا در کشور، مهندسان و متخصصان دانشگاهی دستاوردهای قابل‌توجهی را در بستر زیست‌بوم فناوری برای مقابله با کرونا ارائه کردند. مچ‌بند هوشمند یکی از محصولات تیم بایوسن بود که در مجتمع خدمات فناوری دانشگاه صنعتی‌شریف و توسط گروهی از مهندسان این دانشگاه ساخته شد. این مچ‌بند پایش سیگنال‌های حیاتی را انجام می‌دهد و به سنسورهایی مجهز است که به‌وسیله آن اکسیژن خون و ضربان قلب را می‌سنجد.

از طرفی برای پیاده سازی زیرساخت‌های اینترت اشیا نیاز به وضع قوانین و پیش‌نیازهای آن است. اما امید است با وجود شرکت های فعال در زمینه اینترنت اشیا در ایران در زمینه سلامت، حمل و نقل، بیمه و بانکداری، ساخت و تولید، کشاورزی و دامپروری اقداماتی در پیاده سازی IoT انجام شود. اپلیکیشن‌های اینترنت اشیا برای پاسخگویی نیازهای بخش کشاورزی به طور روز افزودن در حال پیشرفت است و منجر به فرایندهای کارآمدتر با بازدهی بیشتر می‌شوند. هواپیماهای بدون سرنشین (درن‌ها) و سنسورها می‌توانند داده‌های زمانی واقعی محصولات کشاورزی، آبیاری و دام را جمع‌آوری نموده و با سیستم‌های دیگر یکپارچه شوند. با ادغام IoT و زندگی ، بهبود قابل توجهی در حوزه سلامت و خدمات بیمارستانی در حال وقوع است. اینترنت اشیا برای بیماران این امکان را فراهم می‌کند تا کنترل وضعیت را در دست بگیرند و پزشکان و کارکنان بیمارستان نیز می‌توانند مراقبت‌های مؤثری را ارائه دهند.

نمونه این تعامل را می­توان در گفتگوی روزانه خود با دستیاران مجازی و هوشمند مشاهده کرد. امروزه ابزار اینترنت اشیا به ما برای تجربه یک زندگی ایمن­تر، سالم­تر و کارآمدتر کمک می­کنند. اصالت و قدمت نقطه‌ی اشتراک «مرکز کنترل ایران (سهامی خاص) » و « هانیول » است. 85 سال پس از تاسیس هانیول در آمریکا، آقای کیومرث زمانی به سمت مدیریت عامل هانیول شاخه‌ی ایران منصوب شدند. ایشان طی سال‌های 1349 تا 1353 عهده‌دار و مسئول مستقیم کسب‌وکار هانیول در ایران بوده‌اند و پس از آن سال‌ها، طی حکمی رسمی از هانیول به عنوان ارائه‌دهنده‌ی محصولات، خدمات و امور نصب و راه‌اندازی هانیول در ایران به فعالیت خود ادامه دادند. سخت افزار مورد نیاز برای پیاده سازی اینترنت اشیا چیست؟ پاسخ این است که ابتدا به حسگرهایی نیاز است که محیط را درک می کنند.