سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اینترنت اشیا مدیریت

نظر

نمایه سازی همایش های در تارگاه مرکز اطلاعات علمی صرفا جهت اطلاع رسانی است و جنبه حمایتی برای همایش های ندارد. اینترنت اشیا فرصتی برای جمع‌آوری و تحلیل آمارهای رفتاری متنوع و روزافزون ایجاد می‌کند. همبستگی این داده‌ها می‌تواند بازاریابی هدفمند محصولات و خدمات را متحول کند. لوترون در نمایشگاه CES از چند عضو جدید محصولات خانه هوشمند رونمایی کرد که با اتصال به محصولات قبلی، تجربه جامع‌تری را ایجاد می‌کنند.

یک استارتاپ فعال در حوزه‌ سلامت در فرانسه، ابزار پوشیدنی تب‌سنجی ساخته است که بیمار برای پایش ویروس کرونا از آن استفاده می‌کند. با استفاده از این ابزار پوشیدنی، کادر درمان راه مقرون به‌صرفه‌تری برای ردیابی بیماران از راه دور دارند. شیوع ویروس کرونا در کشور موجب شد بسیاری از متخصصان زیست‌بوم فناوری تمام توانمندی خود را چه به‌صورت مستقیم و چه به‌صورت غیرمستقیم برای مقابله با کرونا به‌کار گیرند. درواقع می‌توان گفت شیوع ویروس کرونا، بستر درخشش بسیاری از توانمندی‌ها و فناوری‌های موجود در کشور بود. در کشورهای درگیر با ویروس کرونا نیز اتفاقات قابل‌توجهی در حوزه استفاده از اینترنت اشیا به‌منظور تشخیص و پیشگیری از کرونا انجام شد. برای مثال یک سال قبل از شیوع کرونا پژوهشگران دانشگاه ماساچوست یک دستگاه اینترنت اشیا را آزمایش کردند که می‌توانست علائم بیماری آنفلوآنزا را ردیابی کند.

پزشکان با جمع آوری داده‌های بیمار در طول اقامت در بیمارستان و یا با استفاده از سیستم‌های Telemedicine، دیدگاه‌های دقیق‌تری نسبت به وضعیت بدن بیمار کسب نموده و طرح‌های مراقبتی ویژه و تخصصی‌تری را برای هر بیمار ارائه دهند . همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره شد، اینترنت اشیا در حقیقت نسخه تکامل‌یافته فناوری‌های ماشین به ماشین است. IoT فراتر از آنچه پیش‌تر بود، امکان اتصال تعداد زیادی از دستگاه‌ها به فضای ابری و مدیریت و جمع‌آوری داده‌های آن‌ها را فراهم می‌کند. دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا داده‌ها را به اشتراک گذاشته و سپس آن‌ها توسط یک گیت‌وی IoT یا دستگاه انتهایی دریافت شده و با ارسال داده‌ها به فضای ابری امکان تجزیه و تحلیل داده‌ها فراهم می‌گردد. در مفهوم عام اینترنت اشیا شامل هر چیزی است که به اینترنت متصل می‌شود. به طور کلی اینترنت اشیاء به مفهومی اشاره دارد که در آن قابلیت اتصال به شبکه و دریافت و ارسال داده‌ها، به اشیا، سنسورها و ابزار اطرافمان نیز تعمیم می‌یابد.

اینترنت اشیا در حال تغییر دنیای اطراف‌مان است، از رانندگی کردن‌مان گرفته تا خرید کردن. چیپ‌ها و سنسور‌های پیچیده در اشیا اطرافمون تعبیه شده که هرکدام‌شان در حال انتقال داده های ارزشمند هستند. اطلاعاتی که به ما امکان می‌هند تا متوجه بشیم این سیستم ها چه جوری کار می‌کنند و باهم دیگه در ارتباطند ولی به چه نحوی همه‌ی این دستگاه‌ها این حجم از اطلاعات را با هم به اشتراک می‌گذارند و چگونه می‌توان از این اطلاعات استفاده کرد.

پیشنهاد ما این است که پس از ثبت نام به عنوان کاربر آزاد،با خرید اعتبار به کاربر ویژه تبدیل شوید. بسیار مهم است کهتنوع وسایل و ابزارهای موجود در بستر IoT را به "اینترنت اشیا خاطر داشته باشیم. موسسه‌ی گارتنر پیش‌بینی می‌کند که Internet of Things که به صورت مخفف IoT هم نامیده می‌شود، در سال 2020، حدود 20 میلیارد وسیله را پوشش دهد.

نظریه اینترنت اشیا برای نخستین بار در سال 1999 توسط کوین اشتون بیان شد اما چند سالی است که پیدایش اینترنت اشیا به طور جدی روی دنیای IT تاثیر گذاشته و در حال حاضر اکثر کسب‌وکارها در حال حرکت به سمت استفاده وسیع از این تکنولوژی هستند. بر اساس این گزارش؛ ستاد توسعه فناوری های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمند سازی معاونت علمی؛ با راه‌اندازی کارگروه اینترنت اشیاء در نظر دارد، در این مقوله ضمن بررسی موضوع اینترنت اشیاء؛ سرعت محدوده این فناوری را در کشور توسعه دهد. بدین منظور سیستم‌های اینترنت اشیا باید از نظر امنیتی امکان تشخیص بدافزارها یا تهدیدها را داشته باشند و پروتکل‌های امنیتی استاندارد را رعایت نمایند. در غیر این صورت کل یک سیستم می‌تواند توسط اتصال یک دستگاه غیرمجاز به خطر بیفتد. سایر ریسک‌ها و خطرات ممکن شامل حفاظت از کلان داده‌های تولید شده و داده‌های ضروری که قدرت و فواید اینترنت اشیا را افزایش می‌دهند، می‌باشد که این ضرورت را ایجاد می‌کند در لایه طراحی سیستم‌های مختلف ، تمامی موارد امنیتی را لحاظ نمود.