سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کنترل اینترنت اشیا

نظر

چرا که برای نقش های تعریف شده ی این فناوری باید آمادگی صنعتی لازم را داشته باشند. چیزنت صنعتی یا به صورت مخفف IIoT یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین زمینه‌های گسترش اینترنت چیزها می‌باشد. IIoT به معنی کاربرد این فناوری در زمینه‌های صنعتی و استفاده از آن به عنوان یک شبکه صنعتی هوشمند می‌باشد. با استفاده از IIoT در واحدهای صنعتی می‌توان کلیه اشیا در آن واحد را به یکدیگر متصل کرد و یک شبکه یکپارچه برای انجام کلیه امور تبادل اطلاعات، انجام امور کنترلی و مانیتورینگ به وجود آورد. برای اینکه بحث ما به یک شغل نمونه محدود شود، بیایید شرکتی را در نظر بگیریم که دارای دستگاه‌های مبتنی بر IoT است.

افراد باید کنترل داده‌های شخصی خودشان که توسط یا درون اینترنت اشیاء تولید و پردازش می‌شود را در اختیار داشته باشند، به جز زمانی که این اصل با اصل اول در تعارض باشد. پژوهشگاه فضای مجازی با اعلام اینکه بازار جهانی اینترنت اشیا درصنعت خرده‌فروشی و خدمات مالی طی 3 سال آینده رشد 8 برابری را تجربه می کند 6 روند دستیابی به این چشم انداز را ترسیم کرد. امروزه همچنین بسیاری از دستگاه های مصرفی مانند ساعت های هوشمند، کفش و عینک های سه بعدی را داریم. عینک سه بعدی روشنایی و کنتراست تلویزیون را مطابق با چشم شما تنظیم می کند و ساعت هوشمند برای دنبال کردن فعالیت های روزمره و تناسب اندام شماست.

می‌توانید با مراجعه‌ به صفحه‌ نقشه راه یادگیری، عنوان درس‌های مختلف متمم را ببینید. دستگاه آمازون اکو (و نمونه‌های مشابه آن که توسط سایر سازندگان عرضه می‌شوند) نمونه‌ای از دستگاه‌هایی هستند که در بستر IoT حضور جدی دارند. کامپیوترها، دیگر الزاماً به آن شکل سنتی که ما می‌شناسیم (صفحه کلید و کیس و مانیتور)‌ نیستند. استفاده از اینترنت اشیا، ارزش عظیمی برای مصرف‌کنندگان در طول زمان ایجاد می‌کند و همچنین نشان می‌دهد چگونه مصرف‌کنندگان می‌توانند بر سلامت و تناسب اندام نظارت کنند. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم. برای آشنایی با بستر اینترنت اشیا لینکپ روی دکمه زیر کلیک کنید.

در ادامه این مقاله با مفهوم و برخی کاربردهای بیشتر آشنا خواهید شد. مرکز تحقیقات مخابرات ایران (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات) پروژه‌هایی را برای بررسی پیاده‌سازی فناوری اینترنت اشیاء در ایران انجام داده‌است. یکی از این پروژه‌ها با عنوان «تدوین کسب و کار اینترنت اشیا در کشور» (از تاریخ 10 دی 1393 تا 10 خرداد 1394)، انجام شده‌است. ساختار اینترنت اشیا از بخش های مختلفی تشکیل شده که در کنار هم اکوسیستم آن را تشکیل می دهند.

فارغ از نقش فناوری اینترنت اشیا در پیشگیری و کنترل ویروس کرونا، دنیای امروز با سرعت هرچه بیشتر به‌سمت دنیای هوشمند در حرکت است و دامنه استفاده از اینترنت اشیا روزبه‌روز وسعت پیدا می‌کند. شکی نیست که اینترنت اشیا می‌تواند به بهبود امنیت، خدمات و حفاظت محصولات از جعل و تقلب کمک کند. همچنین استفاده از فناوری‌های نوین در شهرها، به‌منظور بهینه‌سازی کاربرد زیرساخت‏های فیزیکی شهرها مانند شبکه‌های جاده‌ای، شبکه قدرت و غیره و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان است. فناوری اینترنت اشیا می‌تواند کاربردهای متنوعی در حوزه شهرهای هوشمند داشته باشد. به‌عنوان یک مطالعه موردی، این فناوری می‌تواند سیستم‌‏های پیشرفته کنترل ترافیک را فراهم کند. ازطریق هوشمندسازها می‌توان ترافیک در شهرهای بزرگ و بزرگراه‏‌ها را پایش و با استقرار سرویس‌هایی که توصیه‏‌های مسیریابی ترافیک را ارائه می‌دهند، از ازدحام جلوگیری کرد.

او به عنوان یکی از مدیران این شرکت سخنرانی خود را با اسلاید اینترنت اشیا آغاز کرد و ایده استفاده از چیپ‌های RFID در محصولات را مطرح کرد تا به این ترتیب امکان ارائه آمار لحظه‌ای از کالاهای انبار بوجود بیاید. در همان سال و در کتاب نیل جرشنفلد از دانشگاه MIT، ایده «فکر کردن اشیا» توضیح داده شد. با اینکه در این کتاب اسمی از اینترنت اشیاء نیامد، اما یک دید کلی از آنچه IoT نام گرفته در آن مطرح شده بود. البته لازم است به این مساله اشاره شود که هرچند اولین بار کوین اشتون از واژه اینترنت اشیا استفاده کرد، اما فرآیند ارسال و دریافت داده بین دستگاه‌ها ، نخستین بار در دهه 1970 آغاز شده بود. اما با تمرکز بر تعداد زیاد تجهیزات متصل و جمع‌آوری حجم زیادی از داده، مفهومی وسیع‌تر و گسترده‌تر از اتصال دو یا چند ماشین به یکدیگر را بیان می‌کند. دنیایی که درآن تمامی اشیا و دستگاه های نامتجانس قابلیت آدرسدهی و در نتیجه قابلیت کنترل پذیری دارند.

جمع ­آوری داده ­ها از طریق سخت ­افزارهایی از قبیل سنسور که بر روی دستگاه­ ها نصب می­شوند. آنر در جریان برگزاری کنفرانس آنلاین عصر امروز از لپ‌تاپ، تبلت، هدفون توگوشی، تلویزیون 8K،